'Wij halen onze inspiratie bij de mensen die onze producten gaan gebruiken. We ontdekken onbewuste motivaties en gebruiken deze als inspiratiebron voor onze ontwerpen.'

Marcel Jansen (42 jaar) is oprichter van Waacs Design en gevestigd in de Creative Cube in Rotterdam. Na zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft werkte Marcel even in loondienst om daarna (15 jaar geleden) Waacs Design te starten.

Waacs Design is gespecialiseerd in productontwikkeling in een zeer brede context. Zo heeft Waacs Design user interfaces ontwikkelt maar ook verpakkingen, de Senseo en interieurs.
Het business model van Waacs Design is divers, afhankelijk van de klant en de opdracht wordt er gewerkt met de volgende modellen:
- Projecten op basis van uurtarief
- Projecten op basis van participatie
- Projecten op basis van royalties
- Projecten op basis van fixed fees

Marcel heeft voor het ondernemerschap gekozen omwille van de situatie destijds. Na zijn studie was er weinig werk te vinden was binnen zijn vakgebied. De grote passie van Marcel is koken wat ook terug te zien is in het portfolio van Waacs Design. Inspiratie komt uit de gebruikers van toekomstige producten, Waacs Design werkt hiervoor met context mapping.

De belangrijkste tip is om je hart te volgen en je niet direct te focussen hoe je snel en gemakkelijk rijk kunt worden.